Foto: Saeimas administrācija

Ceturtdien, 7. janvārī, Saeimā darbu sāka deputāts Edgars Tavars (ZZS), kurš stājas Danas Reiznieces-Ozolas vietā, viņai kopš gada sākuma sākot pildīt augstu amatu Starptautiskajā šaha federācijā (FIDE).

Latvijas Zaļās partijas vadītāja un Zaļo un zemnieku savienības priekšsēdētāja Tavara 13. Saeimas deputāta pilnvaras apstiprinātas attālinātā sēdē, viņam gan klātienē Saeimas sēžu zālē nolasot un parakstot svinīgo solījumu.

Pēc tam, kad Reizniece-Ozola paziņoja, ka noliek 13. Saeimas deputāta mandātu, nākamais no ZZS saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā bija Ojārs Spārītis, taču viņš no mandāta atteicās.

Covid-19 ierobežojumu dēļ Tavaram solījumu Saeimas tribīnē nācās nolasīt ar sejas aizsargmasku, un tas ir otrs šāds gadījums Saeimas vēsturē pandēmijas laikā. Iepriekš tādā situācijā bija Aigars Bikše (AP) pērn decembrī.

Par mandāta apstiprināšanu nobalsoja visi 89 Saeimas deputāti, kas piedalās attālinātajā ārkārtas Saeimas sēdē.

Tavars iepriekš Saeimā nav darbojies. Tavaram ir Banku augstskolā iegūts maģistra grāds inovāciju ekonomikā, bijis Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs.

Jau ziņots, ka Saeimas deputāte Dana Reizniece-Ozola (ZZS) nolēmusi nolikt 13. Saeimas deputāta mandātu, jo piekritusi piedāvājumam ieņemt Starptautiskās šaha federācijas (FIDE) rīkotājdirektores un valdes priekšsēdētāja vietnieces amatu. Tā vēstīja politiķes ieraksts feisbuka profilā pirmdien, 4. janvārī. Jaunos darba pienākumus viņa pildīs, dzīvojot Latvijā, kā arī paliks Latvijas Zemnieku savienības (LZS) biedre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!