Foto: LETA

Darbu Latvijas Televīzijas (LTV) komandā pirmdien sākusi tās galvenā redaktore Sigita Roķe, mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēsta LTV.

Roķe, komentējot pirmo darba dienu LTV galvenās redaktores amatā, atzīst – kā jau jebkurā sākumā ir iekšējs satraukums, tomēr tajā pašā laikā ir gandarījums un liels gods ienākt LTV kolektīvā.

Kā informēja Latvijas Radio, šī medija jaunieceltā galvenā redaktore Anita Brauna pienākumus vēl nav sākusi pildīt un pašlaik arī nav zināms precīzs datums, kad viņa stāsies amatā.

Sagaidāms, ka Brauna sāks strādāt jaunajā amatā, tiklīdz būs atrasts jauns Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļas vadītājs. Pašlaik šai vakancei vēl tiek vērtēti pretendenti, norādīja Latvijas Radio pārstāvji.

Jau vēstīts, ka Roķi par LTV galveno redaktori Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) apstiprināja janvāra sākumā. Vienlaikus par Latvijas Radio galveno redaktori tika iecelta Anita Brauna.

Šāds lēmums tika pieņemts pēc tam, kad SEPLP uzklausīja Latvijas Radio un LTV valdes, kā arī abas galvenā redaktora amata kandidātes, kā arī pārbaudīja kandidātu atbilstību Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā galvenajam redaktoram noteiktajām prasībām, ņemot vērā Latvijas Radio un LTV valžu iesniegtos dokumentus par to izvirzītajiem kandidātiem un konkursa norisi.

Atbilstoši Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas un to pārvaldības likumam sabiedrisko mediju galvenos redaktorus uz pieciem gadiem ievēlē SEPLP, bet amata kandidātus izvirza attiecīgā medija valde. Brauna un Roķe tika izvirzītas pēc tam, kad uzvarēja Latvijas Radio un LTV rīkotos atklātos konkursos.

Likums noteic, ka galvenais redaktors ir persona, kas atbild par sabiedriskā medija redakcionālās politikas veidošanu un īstenošanu, un ir atbildīgs par sabiedriskā medija redakcionālajiem lēmumiem. Galvenais redaktors redakcionālo lēmumu pieņemšanā ir neatkarīgs no sabiedriskā medija valdes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!