Foto: Iespejama misija

Trešdien, 15. jūnijā, kustības Iespējamā misija (IM) atbalstītāji un domubiedri iepazīstināti ar 20 jaunajiem izglītības programmas dalībniekiem, kuri jau 1. septembrī uzsāks darbu skolā.

"Iespējamā misija veido izcilības. Mums ir vajadzīga izcilība, lai mūsu bērni dzīvo Latvijā, tiek skoloti par moderniem, globālai pasaulei, tās diktētiem izaicinājumiem un konkurencei sagatavotiem cilvēkiem. Pedagogu profesijai jābūt vilinošai ne tikai ar tajā ieausto misijas apziņu, bet arī finansiāli," uzrunājot jaunos dalībniekus, sacīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

"Ar partneru atbalstu IM izveidojusi stabilu un veiksmīgu kustību, kura caur izglītības līderu sagatavošanas programmu palīdz zinošākajiem un mērķtiecīgākajiem augstskolu absolventiem un profesionāļiem kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un līderiem Latvijas izglītības sistēmā. Ar IM dalībnieku palīdzību mēs veicinām kvalitatīvu izglītību, radot nepieciešamās pārmaiņas klasē, skolā un sabiedrībā," stāsta IM direktors Mārtiņš Kālis.

Šis ir jau devītais iesaukums, kurš uzsāk darbu programmā. Jauno dalībnieku motivācija dalībai IM ir vēlme saviem skolēniem palīdzēt patiesi izprast mācību saturu, rosināt viņus sadarboties savā starpā augstāku rezultātu sasniegšanai un iedrošināt uzdot arvien vairāk jautājumus.

IM dalībnieki, kā norāda programmas īstenotāji, ir apņēmības pilni pilnveidot un uzlabot Latvijas izglītības sistēmu, lai bērni noticētu saviem spēkiem, izbaudītu mācību procesu un kļūtu par gudriem, radošiem, kritiski domājošiem un atbildīgiem sabiedrības locekļiem. Ar IM 9. iesaukuma dalībniekiem varat iepazīties šeit.

Šogad IM jaunā iesaukuma sveicējiem pievienojas arī IBM Latvija sadarbībā ar "ALSO Latvija", nodrošinot katram jaunā iesaukuma dalībniekam datoru, lai veicināt jēgpilnu tehnoloģiju lietojumu skolās.

Šogad 70 skolas IM piedāvāja 170 vakances. IM 9. iesaukuma dalībnieki strādās skolās visā Latvijā – Ikšķilē, Bauskā, Jelgavā, Rūjienā, Ogrē, Ventspilī, Siguldā, Valmierā, Tīnūžos, Liepājā, un Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!