Foto: LETA

Darbu Veselības ministrijas Vakcinācijas projekta birojā procesa koordinatora amatā uzsācis Edgars Labsvīrs, portālu “Delfi” informēja ministrijā.

Labsvīra pienākumi Procesa koordinatora amatā būs izstrādāt procesa vadlīnijas masu vakcinācijas īstenošanai visā Latvijas teritorijā, lai īstenotu uzstādīto mērķi 100 000 – 150 000 vakcinācijas epizožu nedēļā.

Jau vēstīts, ka pēc mēneša amatā darbu Vakcinācijas projekta birojā personīgu iemeslu dēļ pārtraucis procesa koordinators Pēteris Rimšs.

Labsvīrs vadījis Nacionālo veselības dienestu, īstenojis valsts politiku veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības nodrošināšanā, pilnveidojis valsts apmaksājamo veselības aprūpes pakalpojuma grozu, norāda ministrijā.

Tāpat Labsvīrs ieguvis maģistra grādu veselības vadībā Rīgas Stradiņa Universitātē.

Viens no iemesliem, kāpēc NVD direktora amatu Labsvīrs nolēma pamest, bija publiski paustie pārmetumi par medicīnas masku piegādi jeb, pēc viņa vārdiem, "masku emocionālais terors".

Ierēdnis žurnālistiem skaidroja, ka nostrādājis dienestā divus gadus, bet neredzot vairs sevi valsts pārvaldē pēc pieciem gadiem. Viņa ieņemtais amats neesot "medusmaize, turklāt jābūt gataviem uzbrukumiem un zināmai emocionālai spriedzei".

"Es atnācu ar zināšanu enerģijas principu un sapņu bagāžu un droši vien esmu to iztērējis. Vairs negribu iet mājās astoņos katru dienu, bet gribu turpināt izglītoties, bet to es nevaru savienot ar esošo darbu," uzsvēra Labsvīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!