Foto: Privātais arhīvs
Cilvēki no šovakar Dārziņos notikušajā dzelzceļa negadījumā iesaistītā pasažieru vilciena galamērķī - Krustpilī un citās šī maršruta stacijās - tiks nogādāti ar autobusu, savukārt vēl divi šovakar plānotie vilcienu reisi Rīga-Aizkraukle un Rīga-Lielvārde varētu kavēties.

Kā pastāstīja VAS "Pasažieru vilciens" (PV) Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Egons Ālers, pasažieru vilciens pēc sadursmes ar vieglo automašīnu ir bojāts un ceļu maršrutā Rīga-Krustpils turpināt nevar. Līdz ar to, lai vilciena pasažieri nonāktu galamērķī, PV tiem organizēs autobusu.

Ālers sacīja, ka šovakar vēl paredzēti divi vilcieni maršrutā Rīga-Aizkraukle un Rīga-Lielvārde. Par šiem vilcieniem vēl īsti neesot skaidrības, jo grūti prognozēt, vai laikus izdosies atbrīvot dzelzceļu. Tomēr pasažieriem vajadzētu rēķināties, ka minētie reisi var būtiski kavēties.

Ziņots, ka šovakar pēc divu vilcienu un automašīnas sadursmes Dārziņos slēgta dzelzceļa satiksme posmā starp Salaspili un Rīgu. Dzelzceļa satiksme pagaidām slēgta abos virzienos, kas gan vairāk ietekmē pasažieru pārvadājumus Krustpils virzienā, jo pasažieru vilcieni uz Rīgu šajā vakara stundā vairs nekursē.

Negadījumā iesaistīti divi vilcieni - kravas vilciens pēc sadursmes ar automašīnu uzstūmis to virsū pasažieru vilcienam. Pēc sākotnējās informācijas, mašīna bijusi tukša un cilvēki negadījumā nav cietuši.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja kāds negadījumā iesaistītā vilciena pasažieris, pēc sadursmes vilciens 20-30 minūtes stāvēja uz vietas, līdz beidzot pasažieriem tika ļauts izkāpt. Vairāki cilvēki, kuriem bija jādodas uz Salaspili, ceļu turpinājuši, ar kājām dodoties Salaspils virzienā.

VAS "Latvijas Dzelzceļš" Sabiedrisko un korporatīvo attiecību daļas mediju attiecību vadītājs un preses sekretārs Māris Ozols aģentūrai LETA pastāstīja, ka negadījums noticis Dārziņu stacijas teritorijā. Automašīna pagaidām nezināmu iemeslu dēļ bija uzbraukusi un atstāta stāvam uz abu virzienu sliedēm.

Kravas vilciens spēkratu pastūmis zem pretējā virzienā braucošā pasažieru vilciena bufera.

Sadursmes brīdī cilvēku automašīnā nav bijis, informēja Ozols. Negadījumā cilvēki nav cietuši, aģentūrai LETA apliecināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Atbildīgo dienestu darbinieki cenšas automašīnu izvilkt no pasažieru vilciena apakšas un noskaidrot, kāpēc tā stāvējusi uz sliedēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!