Foto: Valsts kanceleja

Vienā dienā ziņotie dati par mirušajiem pacientiem, kas bijuši inficēti ar Covid-19, reizēm ir vairāku dienu garumā neievadīti gadījumi, nevis iepriekšējā dienā mirušo skaits, otrdien, 23. novembrī, preses konferencē pēc valdības sēdes sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

"Vēl arvien ik pa brītiņam mums gadās dienas ar ļoti lielu mirušo pacientu skaitu. Tas ne vienmēr atspoguļo reālo rezultātu par iepriekšējo dienu, reizēm tie ir vairāku dienu garumā, teiksim, neievadīti, nenoziņoti gadījumi. Līdzīgi arī par svētku brīvdienām – vērtējam kopumā tendenci, kāds ir septiņu dienu kumulatīvais rādītājs, un šeit ir novērojams beidzot arī samazinājums," skaidroja Pavļuts.

Tāpat viņš norādīja, ka pēdējā laikā ir novērots neliels samazinājums smagi slimojošo un mirušo skaita ziņā, kā arī hospitalizēto Covid-19 pacientu skaits divās nedēļās samazinājies par trešdaļu.

Pavļuts sacīja, ka tuvākajās dažās dienās varēs redzēt, vai un kāda ir valsts svētku svinēšanas un pulcēšanās mājsaimniecībās ietekme uz saslimstības rādītājiem. Šodien septiņu dienu intervālā redzams neliels inficēšanās skaitu pieaugums, ko Pavļuts skaidroja ar "atsitienu" no mazāka veikto testu skaita brīvdienās.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī veikti 13 477 Covid-19 testi, reģistrēti 1293 jauni saslimšanas gadījumi, bet 40 inficētie miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!