Akciju sabiedrība "Dati" publiski norobežojusies no topošās Latvijas bankas prezidenta Einara Repšes partijas dibināšanas un sponsorēšanas, norādot, ka tās prezidenta Valda Lokenbaha darbība partijas veidošanā jāuzskata par privātpersonas aktivitātēm.
"Kompānija, būdama komercstruktūra, ir politiski neitrāla un neiesaistās politiskā darbībā, sponsorē izglītību, zinātni un kultūru, bet nesponsorē politiskās partijas," teikts uzņēmuma sludinājumā, kas presē publicēts sestdien.

Tomēr tajā atzīmēts, ka firma neierobežo savu darbinieku "politiskās aktivitātes ārpus darba laika un vietas." Sludinājumu parakstījusi uzņēmuma valde, tajā skaitā arī pats Lokenbahs.

Jāatgādina, ka Repše pagājušajā nedēļā paziņoja par saviem nodomiem veidot labēji centrisku partiju, piesakot to ar Latvijas politikā vēl neredzētu parādību - honorāra pieprasīšanu par partijas veidošanu. Tika nosauktas arī pirmās trīs personas, kuras rūpējoties par ziedojumu vākšanu partijai - ebreju kopienas līderis Grigorijs Krupņikovs, būvfirmas "Velve" īpašnieks Andris Kreislers un Lokenbahs. Repšes atbalstītāji atvēruši divus kontus bankā, kur var ziedot topošajai partijai un Repšem kā potenciālajam līderim personiski, bet saziedotā summa netiek atklāta - tāpat kā prasītā honorāra apjoms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!