Ventspils dome iegādājusies datorprogrammu, ar kuras palīdzību var modelēt pilsētas ēku fasāžu noformējumu.
Ventspils domes Pilsētbūvniecības un arhitektūras nodaļas vadītājs Māris Bože pastāstīja, ka šī programma ventspilniekiem atvieglos birokrātisko procesu, kas bija jāiziet, lai sameklētu mākslinieku un varētu saskaņot ēkas noformējumu un krāsojumu.

Pakalpojums būs pieejams no aprīļa.

Paredzēts, ka speciālisti ar digitālo kameru nofotografēs ēkas fasādi, fotogrāfiju ieskenēs datorā un ar programmas palīdzību, vienlaikus redzot blakus esošās ēkas, modelēs ēkas fasādes noformējumu. Turklāt tiks sagatavotas arī kvalitatīvas fasāžu krāsojumu pases.

Ar programmas palīdzību varēs modelēt vairākus krāsojumu variantus, no kuriem īpašnieks varēs izvēlēties sev piemērotāko. Viens eksemplārs paliks domes arhīvā, kas nodrošinās kontroli. Par pakalpojumu būs jāsamaksā neliela nodevu (tā nonāks pašvaldības kasē). Turklāt pakalpojums būs lētāks, nekā pašreizējās izmaksas šāda veida darbībai.

Bože norādīja, ka ar šīs programmas palīdzību daudz iegūs arī pilsēta: tādējādi būs iespējams plānot un veidot pilsētu kā arhitektonisku kopumu.

21.martā Ventspilī ieradīsies Vācijas firmas "Capard" pārstāvis, kas instalēs programmu un apmācīs pilsētas galveno mākslinieku ar to strādāt. Pēc Božes rīcībā esošās informācijas, nevienā citā Latvijas pašvaldībā šāda iecere netiek realizēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!