Foto: LETA

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) Datu valsts inspekcijas (DVI) direktora amatā virza Tieslietu ministrijas ierēdni Daigu Avdejanovu.

Valdībai otrdien, 5.aprīlī, būs jālemj par viņas apstiprināšanu jaunajā amatā.

Avdejanova atkārtoti izsludinātajā konkursā uz vakanto DVI direktora amatu ieguva visaugstāko novērtējumu vērtēšanas mutiskajā daļā un vadības kompetenču novērtēšanā, skaidro Tieslietu ministrija.

Amata pretendentei ir profesionālais maģistra grāds ekonomikā. Viņai ir ilggadēja pieredze vadošā amatā valsts pārvaldē, strādājot Valsts ieņēmumu dienestā un Tieslietu ministrijā. Patlaban viņa ir Tieslietu ministrijas Iekšējā audita departamenta direktore un kopš šā gada 4.janvāra DVI direktora pienākumu izpildītāja.

Kā ziņots, pērn oktobrī valdība nolēma ar 1. janvāri no amata atbrīvot DVI vadītāju Signi Plūmiņu saistībā ar amata pilnvaru beigšanos.

Jau ziņots, ka Tieslietu ministrijas ieskatā Plūmiņa neesot nodrošinājusi pietiekamu iekšējo kontroli pār normatīvo aktu aktualizāciju, līdz ar to pastāv normatīvo aktu nepareizas piemērošanas risks un risks, ka plānošanas dokumenti netiek pietiekami koordinēti, nenodrošinot plānoto darbību pēctecību.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK), izvērtējot Plūmiņas darbību, konstatējis - Valsts kontrole 2012. gada vēstulē norādīja, ka Plūmiņa, pieņemot lēmumu par savu komandējumu izdevumu atlīdzināšanu, nav ievērojusi likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktās prasības.

Konkurss uz šo amatu tika izsludināts atkārtoti, jo pirmais konkurss beidzās bez rezultātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!