Foto: F64
Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija šodien izskatīšanai pirmajā lasījumā atbalstīja 2020. gada budžeta likumprojektu pakotnē iekļautos grozījumus, pēc kuru pieņemšanas Datu valsts inspekcijas (DVI) direktora mēnešalga 2020. gadā pieaugs līdz 3955 eiro mēnesī.

Šogad DVI direktora mēnešalga paredzēta 2778 eiro mēnesī.

Izmaiņas tiks veiktas, lai nodrošinātu, ka direktora alga ir samērojama ar citu neatkarīgo iestāžu vadītāju atalgojumu, kā arī, ņemot vērā direktoram amatā nepieciešamās prasmes un atbildību.

Grozījumi arī paredz, ka DVI vadītāja mēnešalga turpmāk būs noteikta likumā, mainot līdzšinējo regulējumu, kas paredz, ka mēnešalgu nosaka tieslietu ministrs.

Šos grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā iepriekš atbalstījusi arī Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija.

Izmaiņas arī paredz piešķirt Satversmes tiesas (ST) priekšsēdētājam tiesības noteikt ST darbinieku un amatpersonu mēnešalgu atbilstoši likuma regulējumam.

Papildus plānots ar grozījumiem noteikt Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm atlīdzības lielumu par laiku, kuru amatpersona nepavadīs darba vietā vai citā institūcijas norādītajā vietā un kuru amatpersona izmantos pēc saviem ieskatiem, bet pēc attiecīga pieprasījuma ieradīsies norādītajā vietā un nekavējoties sāks pienākumu pildīšanu.

Šādā gadījumā atlīdzība paredzēta 25% apmērā no šīm amatpersonām pienākošā zemākās mēnešalgu grupas stundas algas likmes.

Paredzēts, ka pirmajā lasījumā šos, kā arī citus ar 2020.gada budžetu saistītus likumprojektus parlaments skatīs 30.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!