Foto: Shutterstock
Pirmdien daudzdzīvokļu namā Dagdas ielā 3, Rīgā, iebrucis pagraba pārsegums, un no ēkas evakuēti visi iedzīvotāji, portālam "Delfi" apstiprināja "Rīgas namu pārvaldniekā".

Izsaukumu uz notikuma vietu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis pulksten 12:26.

Šobrīd tiek veiktas nepieciešamās pārbaudes, lai noskaidrotu notikušā iemeslus, taču pašreizēja "Rīgas namu pārvaldnieka" rīcībā esošā informācija liecina, ka ēkā varētu būt notikusi nelikumīga būvniecība. Šobrīd nav iespējams prognozēt, cik izmaksās avārijas stāvokļa novēršana.

Ieradušies notikuma vietā glābēji secinājuši, ka deformējies pārsegums starp pagrabu un pirmo stāvu. Vienā vietā deformācija konstatēta piecu kvadrātmetru apmērā, bet otrā - trīs kvadrātmetru.

Uzņēmuma "Rīgas namu pārvaldnieks" pārstāve Santa Vaļuma informēja, ka ēkā nobrukuši pagraba griesti, bet pats pirmā stāva dzīvoklis nav cietis. Ēkā noteikta avārijas situācija. Pēc sākotnējās apskates, uzņēmums pagrabā konstatējis nelikumīgu būvniecības darbu pazīmes. Šobrīd gan vēl nav iespējams pateikt, kāda veida nelikumīgie būvdarbi ēkā tikuši veikti.

Negadījumā cilvēki nav cietuši. Daļa cilvēku naktsmājas atraduši pie radiniekiem vai draugiem, bet citiem pašvaldība nodrošinās naktsmītni. RPP pārstāve Inese Krieviņa informēja, ka kopumā citas naktsmājas būs nepieciešamas divpadsmit cilvēkiem.

Tāpat pagaidām nav iespējams prognozēt arī to, kad iedzīvotāji varēs atgriezties ēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!