Foto: LETA
Jaunievēlētais Valsts prezidents Andris Bērziņš (ZZS) jau diez gan skaidri ir definējis savas prezidentūras prioritātes, sacīja Valsts prezidenta kancelejas topošais vadītājs un pašreizējais Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze (ZZS/"Latvijai un Venstpilij").

Bērziņa prioritātes ir panākt, lai Latvijā būtu iespējams iegūt konkurētspējīgu izglītību, kā arī nodrošināt tādus apstākļus, lai šeit gribētu dzīvot ne tikai pašreizējie iedzīvotāji, bet valstī atgrieztos arī tie, kuri ir aizbraukuši no Latvijas, skaidroja Daudze.

Lai panāktu, ka cilvēki sāk Latvijā atgriezties, valstspiederīgajiem samērā īsā laikā ir jājūt, ka valstī tiešām viss lēnām nostabilizējas.

"Prioritātes parasti veido, nevis vadot kanceleju, bet prioritātes ir tam cilvēkam, kas ir politiskā amatpersona - šajā gadījumā tas ir Valsts prezidents. Katrā ziņā centīšos darīt visu, kas no manis ir atkarīgs, lai prezidents savus uzstādījumus varētu veiksmīgi īstenot," skaidroja topošais prezidenta kancelejas vadītājs.

Gadījumā, ja 23.jūlijā Saeima tiks atlaista un līdz jaunu vēlēšanu rīkošanai prezidentam būs jānosaka parlamenta dienaskārtība, Bērziņam lieti noderēs Daudzes pieredze 9.Saeimas priekšsēdētāja amatā, norādīja Saeimas deputāts.

Jautāts, vai, pildot savus amata pienākumus, viņš gatavojas konsultēties ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu ("Latvijai un Venstpilij"), Daudze atbildēja noliedzoši.

Kā ziņots, plānots, ka Bērziņš prezidenta zvērestu nodos 8.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!