Foto: Saeimas administrācija

Kamēr liela daļa iedzīvotāju turpinās krāpt valsti un nemaksāt nodokļus, tajā pašā laikā pieprasot visus sociālos labumus, tikmēr arī parlamentā ievēlētie deputāti var būt ļoti dažādi – viens vairāk, cits mazāk godprātīgs, tā intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" norāda Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS).

Viņš uzsver, ka "Saeima ir sabiedrības spogulis! Neviens no deputātiem te nav no gaisa nokritis vai nez no kurienes pēkšņi parādījies. Deputāti ir tādi paši cilvēki kā visi citi, viņiem piemīt tādi paši tikumi, netikumi vai ieradumi kā visiem." Viņš intervijā uzsver, kamēr iedzīvotāji mēģinās pārkāpt likumu un izvairīsies no nodokļu nomaksas, tikmēr pie varas būs arī negodprātīgi deputāti.

"Kamēr liela daļa iedzīvotāju turpinās krāpt valsti un nemaksāt nodokļus, tajā pašā laikā pieprasot visus sociālos labumus, kamēr turpinās pārkāpt likumu tikai tādēļ, ka var palikt nesodīti, kamēr dos kukuļus ceļu policistiem, jārēķinās, ka arī parlamentā ievēlētie deputāti var būt ļoti dažādi – viens vairāk, cits mazāk godprātīgs," intervijā uzsver Daudze.

Daudze piekrīt, ka ir slikti pieņemt likumu, kuru neviens nepilda, kā piemēru minot grozījumus Alkohola aprites likumā. "Taču gribu teikt, ka lielum lielā likumprojektu daļa ir virzīti un pieņemti ar pārliecību, ka tā būs labāk. Neviens šeit apzināti nenodarbojas ar brāķa ražošanu," intervijā uzsver Daudze.

Saeimas priekšsēdētājs norāda - ir tikai dabiski, ka krīzes laikā cilvēkiem ir tendence būt negatīvi noskaņotiem pret jebkādu valsts varas izpausmi. Jāņem vērā arī tas, ka diemžēl cilvēkiem reizēm trūkst izpratnes par to, kāda ir atšķirība starp parlamenta, Ministru kabineta vai pašvaldības pienākumiem un iespējām, norāda Daudze. "Tāpat šķiet, ka lielākā daļa vēlētāju uzskata, ka Saeima strādā vienu dienu nedēļā – ceturtdienā sanāk uz plenārsēdi. Patiesībā lielākā Saeimas darba daļa notiek komisijās, kur, neskatoties uz partijisko un ideoloģisko piederību, deputāti strādā ļoti pragmatiski. Tur notiek lielākā daļa diskusiju, piedaloties ekspertiem, kuriem pašiem nav likumdošanas tiesību, bet ir zināšanas un pieredze," uzsver Daudze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!