Foto: Saeimas administrācija
Labklājības ministriju un Veselības ministriju nedrīkst apvienot, jo tādā gadījumā veselības aprūpes nozare paliktu pabērna lomā, pirmdienas rītā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS).

Tieši Daudzi mediji jau ir minējuši par šādas apvienotas ministrijas potenciālo vadītāju.

Tomēr pirmdien Saeimas vadītājs atzina, ka bijis pārsteigts par plašsaziņas līdzekļos dzirdēto un nav domājis uzņemties kādas ministrijas vadību. Daudze bilda, ka Labklājības ministrijas un Veselības ministrijas apvienošana būtu kļūda, jo tad svarīga veselības aizsardzības sfēra zaudētu savu nozīmību.

Jo sevišķi tas izpaustos valsts budžeta veidošanas laikā. Tad apvienotās ministrijas darba kārtībā kā prioritāte būtu pensiju jautājumi, un veselības aprūpe paliktu ēnā. Tāpēc nedrīkst apvienot divas finanšu un administratīvā resursa ziņā lielas ministrijas.

Attiecībā uz savu turpmāko darbību politikā Daudze atbildēja, ka vairāk sevi redz parlamentā, nevis valdībā. Vienlaikus gan viņš piebilda, ka pilnībā nenoraida varbūtību arī strādāt izpildvarā.

Daudze pauda, ka viņa pašreizējais amats - Saeimas priekšsēdētājs - pēdējos gados ir guvis lielāku nozīmi politikā un patlaban ir pielīdzināms ministra postenim. Tomēr konkrētu amatu sadalījumu izšķirs jaunās koalīcijas sastāvs un amatu sadalījums valdībā to veidojošo politisko spēku vidū.

Jau ziņots, ka 2. oktobrī notikušajās 10. Saeimas vēlēšanās lielāko pārstāvniecību parlamentā guva apvienība "Vienotība" - 33 mandāti. Otrajā vietā palika "Saskaņas centrs", kam 29 mandāti, savukārt Zaļo un zemnieku savienībai - 22 mandāti. Patlaban nav zināms skaidrs ministru portfeļu sadalījums.

"Vienotības" premjera amata kandidāts Dombrovskis (JL) sācis sarunas par nākamo Ministru kabinetu ar iepriekšējiem koalīcijas partneriem - ZZS un VL-TB/LNNK, taču pieļāva arī kādu sadarbības formu ar līdz šim opozīcijā esošo SC. Pret tās iesaistīšanu valdībā gan uzreiz iebilda nacionālā apvienība. Oficiāli sarunas par valdības veidošanu vēl turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!