Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) uzskata, ka Valsts prezidenta Valda Zatlera trešdien izteiktais ultimāts Saeimai par Satversmes grozījumu izstrādāšanu līdz 31.martam ir "nepieļaujams no valsts uzbūves viedokļa", arī premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) kā nepieņemamu dēvē prezidenta "diktātu Saeimai".
Daudze trešdien raidījumā "Kas notiek Latvijā?" asi kritizēja Zatlera kategoriskās prasības Saeimai, norādot, ka tādā gadījumā Latvija var nonākt "uz pieciem mēnešiem priekšvēlēšanu situācijā", kas nozīmēs to, ka nevarēs pieņemt nepopulārus lēmumus. "plauks populisms," sacīja Daudze.

"Mēs faktiski nonākam ekonomikas kraha priekšā un par to jāatbild Valsts prezidentam," sacīja Daudze.

Arī premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) raidījumā uzsvēra, ka viņam nav pieņemams Valsts prezidenta "diktāts Saeimai". Godmanis uzsvēra, ka Latvija ir parlamentāra valsts, kur stingri nodalītas tiesības un pienākumi.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers izsludinās tautas nobalsošanu par Saeimas atlaišanu, ja līdz 31.martam netiks pieņemti Satversmes grozījumu par tautas tiesībām atlaist Saeimu, un netiks mainīta vēlēšanu sistēma, aizliedzot lokomotīvju principu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!