Neskatoties uz lielo inflāciju un valdības solīto taupības režīmu valsts pārvaldē, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) izvirzītais Saeimas priekšsēdētāja amata kandidāts Gundars Daudze varētu atbalstīt algu palielināšanu Saeimas darbiniekiem, ja tās ir zemākas nekā citur, godīgā jeb atklātā veidā, nevis slēpjoties aiz piemaksām un prēmijām.
Pēc ZZS lēmuma virzīt Daudzi Saeimas spīkera amatam viņš intervijā Latvijas Radio atzina, ka patlaban ir jāizanalizē, "kāds ir Saeimas darbinieku atalgojums uz kopējās sistēmas fona un, izejot no tā, jāvērtē, vai nepieciešama algu paaugstināšana".

" Ja ir atalgojums konkurētnespējīgs, ir jāmeklē iespējas paaugstināt atalgojumu, ņemot vērā ekonomiskās konsekvences un ekonomisko situāciju. Ja ceļam atalgojumu, tad godīgi jāpasaka, ka to darām," sacīja Daudze, norādot, ka neatbalsta atalgojuma celšanu netiešā veidā – uz prēmiju un piemaksu rēķina.

Jau vēstīts, ka nākamā gada valsts budžeta projektā Saeimas darbinieku un deputātu algām paredzēts 26% pieaugums, kas, pēc Saeimas kancelejas vadītāja Māra Steina domām, ļaus tās tikai kaut nedaudz pielīdzināt algām, kādas saņem citu valsts iestāžu darbinieki.

ZZS valde sestdien Saeimas priekšsēdētāja amatam nolēma virzīt Daudzi. Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis (ZZS) piektdien vēlu vakarā paziņoja par atkāpšanos no amata un deputāta mandāta nolikšanu. Emsis šādu lēmumu pieņēma, lai netraucētu izmeklēšanu, kas ierosināta pret viņu saistībā ar pazudušajiem 10 000 ASV dolāriem.

Koalīcijas frakciju vadītāji pirms ZZS vēl bija nominējusi kandidātu Saeimas spīkera amatam portālam "Delfi" atzina, ka atbalstīs ZZS virzīto kandidātu, jo šai partijai pienākas Saeimas spīkera amats. Tiesa, partijas solīja vēl arī vērtēt ZZS izvirzīto kandidātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!