Foto: Shutterstock
Pirmdienas rītā Latvijas centrālajā daļā un vietām Kurzemē, Vidzemē un Latgalē apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, portālu "Delfi" informēja VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs".

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta 69 “Latvijas autoceļu uzturētājs” ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir sekojošos posmos: Rīgas apvedceļš (A5) posmā Salaspils-Babīte, Bauskas šoseja (A7) visa maršruta garumā, Jelgavas šoseja (A8) visa maršruta garumā, Liepājas šoseja (A9) posmā Rīga-Apšupes krustojums, Ventspils šoseja (A10) posmā Rīga-Tukums, Grebņeva-Medumi šoseja (A13) posmā Rēzekne-Rušenica.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Alūksnes, Bauskas, Dobeles, Jelgavas, Limbažu, Talsu, Tukuma un Ventspils apkārtnēs.

Mainīgos laika apstākļos autovadītājiem jābūt īpaši piesardzīgiem, uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus.

Ziņots, ka pirmdien brīžiem debesis aizklās mākoņi un vietām Kurzemē un Vidzemē gaidāmi īslaicīgi nokrišņi – pārsvarā sniegs, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!