Foto: F64
Ceturtdienas rītā sniega, lietus un apledojušā ceļa dēļ daudzviet Latvijā ir apgrūtināta braukšana, vēsta VAS "Latvijas Valsts ceļi". Sinoptiķi sola, ka ceturtdien snigs visu dienu un sniega segas biezums var sasniegt 6 līdz 8 centimetrus.

Foto galerija

Jo īpaši uzmanīgāk autovadītājiem ir jābrauc Vidzemē, Latgalē un Kurzemē Talsu, Ventspils un Kuldīgas apkārtnē. Ceļi ir sniegoti un apledojuši. LVC gan uzsver, ka brauktuves apstrādā ar pretslīdes materiāliem un tīra.

LVC atgādina, ka sniegs visā Latvijā ir gaidāms augu dienu, tādēļ uz autoceļiem būs apgrūtināta redzamība un var veidoties piebraukta sniega kārta un apledojums.

AS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) informē, ka valsts autoceļu uzturēšanas darbos ceturtdienas rītā iesaistītas 104 ziemas dienesta tehnikas vienības. Brauktuves tiek gan tīrītas, gan apstrādātas ar pretapledojuma materiālu.

Valsts centrālajā reģionā strādā 27 ziemas dienesta automašīnas, no tām 14 Rīgas reģionā. Kurzemē autoceļu uzturēšanu nodrošina 13 ziemas dienesta automašīnas, tāds pats tehnikas vienību skaits valsts autoceļus apstrādā ar pretapledojuma materiālu Latgales reģionā.

Vidzemē valsts autoceļu uzturēšanu nodrošina 51 ziemas dienesta automašīnas, pirmie autoceļu kaisīšanas darbi šajā reģionā ir uzsākti ap četriem no rīta.

Autoceļu uzturētāji atgādina, ka autovadītājiem jābūt uzmanīgiem un jāizvēlas laika un ceļa apstākļiem atbilstošs braukšanas ātrums, jo ceļu ziemas uzturēšanas līmenis uz dažādas nozīmes ceļiem būtiski atšķiras.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka ceturtdien ilgstoši snigs visu dienu, un sniega segas pieaugums var sasniegt 6 līdz 8 centimetrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!