Foto: DELFI
Otrdienas rītā braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem atsevišķos posmos ir apgrūtināti, jo daudzviet izveidojies apledojums, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā aktuālā satiksmes informācija.

Otrdienas rīts nācis bez nokrišņiem, gaisa temperatūra no -1 līdz +4 grādiem.

Ainažu, Bauskas kā arī Jelgavas virzienos un pa Rīgas apvedceļu braukšana ir apmierinoša, brauktuves ir nokaisītas un apstrādātas pret apledojumu, mitras, vēsta LVC.

Ventspils virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir ceļa posmā Kūdra – Strazde, uz autoceļa veidojas apledojums, brauktuves apstrādā pret apledojumu. Liepājas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir ceļa posmā Apšupes krustojums – Skrunda, autoceļš apledo, brauktuves kaisa.

Daugavpils virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir ceļa posmā Rīga - Pļaviņas. Autoceļš apledo, brauktuves apstrādā pret apledojumu.

Siguldas virzienā apgrūtināta braukšana ir posmos Līgatne – Raunas pagrieziens un Vireši – Veclaicene, brauktuves apledo, kaisa. Savukārt Valmieras virzienā apgrūtināta braukšana ir posmā Braslas tilts – Stalbe, arī tur veidojas apledojum un LVC kaisa ceļus.

Pa reģionālajiem autoceļiem braukšanas apstākļi apledojuma dēļ ir apgrūtināti Aizkraukles, Alūksnes, Cēsu, Gulbenes, Kuldīgas, Limbažu, Ogres, Saldus, Talsu, Tukuma, Valkas, Valmieras un Ventspils apkārtnēs, LVC brauktuves kaisa.

LVC brīdina, ka pie zemas gaisa temperatūras un mitra gaisa, miglas vai nokrišņu ietekmē arī citviet uz ceļiem, tiltiem un ceļu pārvadiem var veidoties sarmas apledojums, tāpēc aicina autovadītājus pievērst lielāku uzmanību savai braukšanas manierei un ceļa stāvoklim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!