Foto: F64

Ceturtdienas rītā braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem, reģionālajiem un vietējiem autoceļiem braukšanas apstākļi ir apgrūtināti. Brauktuves sniegotas un vietām apledo, kā arī daudzviet snieg, liecina uzņēmuma Latvijas Valsts ceļi (LVC) sniegtā informācija.

Gaisa temperatūra ir no -13 līdz -7 grādiem pēc Celsija skalas.

Rīgas apkārtnē, un visos galveno ceļu virzienos braukšanas apstākļi apgrūtināti visā ceļa posma garumā. Brauktuves sniegotas un vietām apledo. Autoceļus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visos reģionos. Snieg, autoceļi sniegoti, Bauskas, Aizkraukles un Rīgas apkārtnēs vietām veidojas apledojums. Brauktuves tīra un kaisa ar pretapledojuma materiāliem.

Pa vietējiem ceļiem visā Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi. Brauktuves sniegotas. Uzturēšanas darbu ietvaros notiek ceļu attīrīšana no sniega un bīstamo posmu pretslīdes apstrāde.

LVC atgādina, ka, braucot ziemas apstākļos, autovadītājiem jāizvēlas ceļa stāvoklim un savām autovadīšanas prasmēm atbilstošs braukšanas ātrums un maniere.

LVC atgādina, ka ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji un ceļu ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes ceļiem būtiski atšķiras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!