Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pirmdienas – Otro Lieldienu – rītā sniegs un apledojums daudzviet apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem kopumā 79 VAS ''Latvijas autoceļu uzturētājs'' ziemas dienesta tehnikas vienības, informēja "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem: Tallinas šosejas (A1) posmā Tūja – Ainaži, Liepājas šosejas (A9) posmā Apšupes krustojums – Liepāja, Ventspils šosejas (A10) posmā Kūdra – Talsi, Ventspils šosejas (A10) posmā Usma – Ventspils, Liepājas šosejas (A11) posmā Liepāja – Rucavai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojums apgrūtina braukšanu Dobeles, Liepājas, Limbažu, Ogres, Saldus, Talsu, Tukuma un Ventspils apkārtnē. Savukārt uz grants autoceļiem šķīdoņa dēļ saglabājas transporta masas ierobežojumi.

LVC aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu. Mainīgajos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais "melnais ledus", kas ir neredzams un īpaši bīstams. Tas īpaši var veidoties ceļu posmos kas atrodas blakus ūdenstilpnēm, meža apvidū, kā arī uz tiltiem un pārvadiem. Apledojums var veidoties negaidīti un ļoti ātri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!