Foto: Aizkraukles novada pašvaldība/Publicitātes foto

Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis Latvijas austrumu daļas upēs lielākoties paaugstinājās, vietām svārstījās, bet pārējās upēs pazeminājās vai svārstījās, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Ūdens līmenis Daugavas augštecē Krievijā paaugstinājās par 5, 13 centimetriem, bet Baltkrievijā pie Suražas paaugstinājās par 103 centimetriem, pie Vitebskas par 61 centimetru, izpētījis LVĢMC. Daugavā no Ullas līdz Jēkabpilij ūdens līmenis paaugstinājās par 10, 40 centimetriem.

Daugavas baseina upēs ūdens līmenis lielākoties svārstījās ±5 centimetru robežās, bet Mazajā Juglā, Aiviekstē un Ogrē ūdens līmenis paaugstinājās par 5,9 centimetriem, savukārt Pededzē un Lielajā Juglā paaugstinājās par 23 centimetriem. Gaujas un Salacas baseinos ūdens līmenis paaugstinājās par 1, 10 centimetriem. Zemgales un Kurzemes upēs ūdens līmenis lielākoties pazeminājās 1, 10 centimetriem. Bārtā ūdens līmenis paaugstinājās 2, 21 cm, bet Ciecerē par 57 centimetriem.

Piektdienas rītā Daugavas augštecē pie Veļižas (Krievija) palieku piesalas, bet pie Suražas (Baltkrievija) vidēja ledus iešana.

Piektdienas rītā Latgales upēs ūdens temperatūra bija +3, +7 grādi, Vidzemes upēs ūdens temperatūra bija +4,+6 grādi, Zemgales upēs +6,+7 grādi un Kurzemes upēs ūdens temperatūra bija +4, +7 grādi, bet ezeros +2, +5 grādi. Baltijas jūrā un Rīgas līča piekrastē +4,+7 grādi.

Tuvākajās dienās Daugavā ūdens līmenis turpinās paaugstināties, bet citās upēs svārstīsies vai pazemināsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!