Foto: LETA
Daugavā pie Daugavpils pēdējās stundās ūdens līmenis nav būtiski paaugstinājies un joprojām turas ap 7,9 metru atzīmi. Glābšanas dienesti gan ir gatavībā, jo naktī iespējama ūdens līmeņa paaugstināšanās.

Kā ziņots, sasniedzot 7,88 metru atzīmi, šorīt ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils par gandrīz metru pārsniedzis kritisko septiņu metru atzīmi. Mežciemā sācis applūst dārzkopības kooperatīvs, 23 kooperatīva pastāvīgajiem iedzīvotājiem piedāvāts evakuēties. Evakuēti vismaz astoņi cilvēki.

2010.gada palu maksimums - 7,72 metri - Daugavpilī patlaban ir pārspēts par 16 centimetriem.

Kā ziņots, valdība šodien speciāli sasauktajā sēdē nolēma, ka ārkārtas situācija saistībā ar plūdiem Daugavpilī un Daugavpils novadā ir izsludināma uz nedēļu.

Ārkārtas situācija nozīmē, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam būs tiesības īstenot piespiedu evakuāciju no plūdu skartajiem rajoniem. Savukārt tiesībsargājošajām iestādēm uzdots apsargāt tās saimniecības, no kurām ir evakuēti iedzīvotāji.

Tāpat ārkārtas situācijas izsludināšana nozīmē, ka nepieciešamības gadījumā būs tiesības izmantot Valsts robežsardzes un Nacionālo bruņoto spēku rīcībā esošos līdzekļus.

Par iedzīvotāju piespiedu evakuāciju lems Daugavpils novada Civilās aizsardzības komisija. Pēc pašreizējām aplēsēm, varētu tikt evakuēti vairāki simti cilvēku. Patlaban ūdens līmeņa celšanās nav tik strauja, un iedzīvotāju evakuācija vēl nav nepieciešama.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!