Foto: DELFI
Valsts austrumu daļā ir plaši applūdušas palienes un zemākās vietas, tāpat ar lēnāku intensitāti Daugavā turpina paaugstināties ūdenslīmenis, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Spēkā ir dzeltenās pakāpes brīdinājums par augstu ūdenslīmeni valsts austrumu daļā un oranžās pakāpes brīdinājums par ļoti augstu ūdenslīmeni dienvidaustrumu rajonos, Daugavā.

Aizvadītajā diennaktī Daugavā posmā Suraža-Polocka ūdenslīmenis pazeminājās par 5-13 centimietriem, pie Verhņedvinskas ūdenslīmenis paaugstinājās par 4 centimetriem.

Daugavā posmā Piedruja-Zeļķi ūdenslīmenis paaugstinājās par 4-8 centimetriem.

Kopš ceturtdienas pie Daugavpils Daugavā ūdenslīmenis sasniedzis oranžās pakāpes līmeni. Daugavas baseina upēs ūdenslīmenis svārstījās, vien Pededzē pie Litenes paaugstinājās ūdenslīmenis par 14 centimetriem.

Kurzemes un Zemgales upēs ūdenslīmenis pazeminājās, Vidzemes austrumu daļā upēs ūdenslīmenis paaugstinājās par 5-11 centimetriem, pārējā Vidzemes daļā ūdenslīmenis lielākoties pazeminājās.

Tuvākajās dienās Gaujas, Lielupes un Ventas upju baseinu apgabalos turpināsies ūdenslīmeņa pazemināšanās vai svārstīsies, kā arī tās notece samazināsies.

Daugavā turpināsies lēns ūdenslīmeņa kāpums, palienes būs applūdušas ilgāku laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!