Rīgas domes Satiksmes departaments izsoles kārtībā ir izīrējis deviņas no 17 kuģu piestātnēm Daugavas krastmalā.

Vienlaikus izbraucienus ar kuģīšiem Rīgas pašvaldība neorganizē, tos organizē uzņēmēji paši. Latvijas Jūras administrācijā savukārt norādīja, ka tā pārbauda kuģu tehnisko stāvokli.

SIA "Jūras kuģis" valdes loceklis Raimonds Zabis skaidro, ka šī sezona laika apstākļu dēļ ir sākusies divas nedēļas vēlāk nekā parasti. Vienlaikus viņš atzina, ka sezonas aktīvākais mēnesis ir jūlijs un 90% no kuģīšu pakalpojumiem izmantojot ārvalstu tūristu. Pagaidām gan to skaits Rīgā vēl neesot liels. Zabis gan atzina, ka Rīgas dome, izīrējot piestātnes, neesot padomājusi par to labiekārtošanu. Piedāvātas tiekot tikai plikas sienas bez elektrības un ūdens. Pretēja situācija esot Jūrmalā, uz kurieni pasažieri tiekot vesti. Tur piestātne esot labiekārtota. Viņš arī skaidroja, ka konkurences tirgū pēc būtības neesot. Piemēram, uz Jūrmalu braucienus piedāvājot tikai "Jūras kuģis". Principā šis vairāk esot hobijs nekā bizness, uzsvēra Zabis.

Uzņēmuma "Upes kuģis" pārstāvis Gundars Ūdris savukārt bija neapmierināts ar Rīgas domes kārtību, izīrējot piestātnes, rīkot izsoles, jo labākajās vietās esošās pat esot izsolītas par 1000 latiem. Tas savukārt liekot sliktākajās vietās strādājošām kompānijām dempingot, piedāvājot savus pakalpojumus. Viņš skaidroja, ka situācija tirgū šogad nav mainījusies, vien dažas kompānijas apsvērušas iespēju pāriet strādāt uz Jelgavu, kur esot iekārtota promenāde un sakārtotas piestātnes, par kurām naudu neviens neprasot.

SIA "Viola&Co" valdes priekšsēdis un kapteinis Iļja Ļitvinko skaidro, ka šīs sezonas veiksme būs atkarīga no laika apstākļiem, jo līdz šim laika apstākļi nav lutinājuši un sezonu nācies sākt vēlāk nekā citus gadus. Vienlaikus viņš skaidro, ka sezonas sākumu un beigas nosaka paši uzņēmēji. Saulainā un siltā laikā, kāda ir šodiena, interesentu netrūkstot. Kuģi ir pieprasīti, gan piedāvājot braucienus pēc grafika, gan arī kolektīviem pasākumiem. Viņš skaidroja, ka šīs sezonas jaunums ir kuģis "Horizonts", ar kuru var izbraukt jūrā, un šāds pakalpojums arī tiek piedāvāts. Kuģis "Jelgava" savukārt esot upju kuģis, un pēc pieprasījuma var doties uz Mežaparku vai citām interesentu pieprasītām vietām. Tāpat tiek piedāvāts brauciens pa Daugavu Rīgas apskatei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!