Foto: Salaspils novada pašvaldība
Daugavas muzeju turpmāk vadīs Inese Kupšāne, kura iepriekš pildīja muzeja sabiedrisko attiecību speciālista pienākumus, informē Salaspils novada pašvaldība.

Decembrī darba gaitas Daugavas muzejā pārtrauca līdzšinējais direktors Zigmārs Gailis.

Kupšāne Daugavas muzejā strādā vairāk nekā piecus gadus, veicot dažādus darba pienākumus, tostarp strādājusi pie visiem projektiem, ko muzejs šo gadu laikā ir iesniedzis dažādos konkursos.

Kupšāne šo gadu laikā atbildējusi par muzeja komunikāciju gan medijos, gan sociālajos tīklos. Viņa ir ieguvusi bakalaura grādu Latvijas Universitātes (LU) Vēstures un filozofijas fakultātē, bet zināšanas papildinājusi, pabeidzot maģistratūru LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē.

"Man piemīt vajadzīgās kompetences, ko pieprasa šāds amats. Pirmkārt, Daugavas muzejs un Salaspils novads ir kļuvuši par man svarīgām vietām. Otrkārt, esmu problēmorientēta, - spēju ātri un adekvāti reaģēt dažādās situācijās, viegli risinu konfliktus, kā arī apzinos visus iespējamos riskus jau laicīgi. Treškārt, esmu radoša un aktīva. Mani nebaida izaicinājumi, esmu spējīga pieņemt arī nepopulārus lēmumus, redzu lietas plašākā kontekstā. Ceturtkārt, mana spēcīgākā kvalitāte ir komunikācija. Ar kolēģiem, ar apmeklētājiem, ar medijiem, ar sadarbības iestādēm. Spēcīgs kolektīvs ir svarīgs kvalitatīvas un ilglaicīgas iestādes politikas pamatā. Un pēdējais - esmu rūpīga," par sevi saka Kupšāne.

Kā prioritātes muzeja attīstībā Kupšāne izvirza muzeja teritorijas un infrastruktūras stiprināšanu, muzeja satura un piedāvājumu uzlabošanu, lai tas varētu kļūt par pieprasītu tūrisma objektu gan Latvijas, gan ārvalstu ceļotājiem, kā arī iestādes zinātnisko darbību.

"Salaspils novadam ir sena vēsture, to nepieciešams izcelt. Zinātniskā pētniecība ir viens no soļiem, kā atmiņu politiku sakārtot, radīt piederības sajūtu un interesi par vietu, kurā dzīvojam, kā arī izklīdināt aizspriedumus," atzīst Kupšāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!