Foto: LETA
Pēcpusdienā pieņemoties spēkā vētrai, kas otrdien brāžas pār Latviju, Daugavā cēlies ūdenslīmenis, kas plkst.16:00 Rīgas centrā sasniedza atzīmi 136 centimetri, liecina valsts Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Sinoptiķi ziņo, ka plkst. 16:00 Andrejostā ūdens līmenis sasniedza +136 centimetru BS atzīmi, taču drīz vien sāka atkal kristies un līdz plkst. 16:30 jau pazeminājās par 10 centimetriem.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, kurš pašlaik pilda domes priekšsēdētāja pienākumus, ir uzdevis Rīgas pašvaldības policijai strādāt pastiprinātā režīma sakarā ar to, ka stiprā vēja rezultātā Daugavā ceļas ūdens līmenis, informē Rīgas domes pārstāve Anna Kononova.

Gadījumā, ja vējš nerimsies un ūdens līmenis pacelsies līdz kritiskai atzīmei, zemākajās vietās pilsētā var sākties applūšana. Pašvaldības atbildīgās amatpersonas un dienesti seko līdzi situācijai un nepieciešamības gadījumā ir gatavi veikt ārkārtas pasākumus, tai skaitā iedzīvotāju evakuāciju.

Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus, kas dzīvo plūdu apdraudētajās teritorijās nepieciešamības gadījumā vērsties pēc palīdzības glābšanas dienestā pa telefonu 112 vai arī tuvākajā pašvaldības policijas iecirknī.

Meteorologi brīdina, ka otrdien vakarā un nakts pirmajā pusē laiks vēl saglabāsies vējains, piekrastes rajonos vēl gaidāmas vēja brāzmas līdz 25 metriem sekundē. Nakts otrajā pusē vēja ātrums jau mazināsies, taču miera brīdis nebūs ilgs – nākamā vētra gaidāma jau ceturtdien.

Jau vēstīts, ka otrdien rīta pusē lielākais vēja ātrums bija reģistrēts Kolkā – 26 metri sekundē. Otrdien krituši arī vairāki tempreatūras rekordi, kas bija noturējušies kopš pagājušā gadsimta 70.gadiem, bet viens pat kopš 1947.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!