Valsts policijas Ekonomikas policijas biroja darbinieki otrdien ieradušies Daugavpilī un apturējuši "Dautkom" televīzijas pārraidi. Valsts policija norāda, ka uzņēmumam nav licences šādai darbībai, televīzija un to uzraugošā institūcija saka pretējo.
Kā informēja Valsts policijas pārstāve Iveta Grūberte, Ekonomikas policijas birojs 25. un 26.martā veicis kompleksās pārbaudes vairākos Daugavpils uzņēmumos.

Uzņēmumā "Dautkom" atklājies, ka tas raida oriģinālos raidījumus bez licences. Uzņēmumā konstatēti arī citi pārkāpumi, tādēļ televīzijas darbība apturēta.

Neskatoties uz šādu lēmumu, uzņēmumam "Dautkom" joprojām esot saglabāta iespēja retranslēt citu televīziju pārraides, ko tas var darīt saskaņā ar likumu.

Pēc "Dautkom" prezidenta Mariana Pankeviča teiktā, policijas apgalvojumi neatbilstot patiesībai. Uzņēmuma licence policijas ierašanās brīdī neesot bijusi uz vietas, bet vēlāk, to policijai uzrādot, tā neesot akceptēta.

Par Ekonomikas policijas lēmumu "Dautkom" vadība informējusi augstākās valsts amatpersonas.

Daugavpilī bez "Dautkom" oriģinālraidījumus rāda vēl divas televīzijas - "Daugavpils televīzija" un "Miļļion TV".

Uzņēmumam "Dautkom" pieder arī Daugavpils kabeļtīkli. Uzņēmums izdod avīzi "Seičas".

Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) jurists Alens Ancāns aģentūru LETA informēja, ka "Dautkom" ir divas apraides atļaujas. Viena ir speciālā apraides atļauja kabeļtelevīzijas translēšanai, otra - apraides atļauja, kas dod tiesības "Dautkom" veidot savu programmu atbilstoši vispārējai programmas koncepcijai.

Ancāns uzsvēra, ka NRTP neesot informācijas, kas liktu domāt, ka televīzija savā darbībā ir kaut ko pārkāpusi vai dara ko nelikumīgu. Tāpat NRTP jurists uzsvēra, ka nevar tā vienkārši "aiziet un slēgt televīziju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!