Foto: LETA

Daugavpils pašvaldība apzina iespējamās nelegālo imigrantu izmitināšanas vietas pilsētā, otrdien žurnālistiem atzina pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S).

Viņš stāstīja, ka katru rītu pilsētas vadība saņem operatīvo informāciju no robežsargiem par aizturēto imigrantu skaitu un notiekošo uz Latvijas-Baltkrievijas robežas.

"Pašlaik mēs aktīvi komunicējas ar Valsts robežsardzi," komentēja Elksniņš, skaidrojot, ka pagājušajā nedēļā pilsētas pārstāvji ir tikušies ar vietējo robežsardzes vadību.

Tāpat dome no Iekšlietu ministrijas ir saņēmusi lūgumu apzināt iespējamās bēgļu izmitināšanas vietas pilsētas. Tas pašvaldībai ir jāizdara līdz 12. augustam.

"Mēs esam saviem atbildīgajiem dienestiem devuši uzdevumu šīs vietas arī apzināt," sacīja mērs.

Kā ziņots, ņemot vērā nelikumīgo robežšķērsotāju skaita straujo palielināšanos, valdība šodien lems par ārkārtējās situācijas izsludināšanu Latvijas-Baltkrievijas pierobežā.

Gadījumā, ja Ministru kabinets izsludinās ārkārtējo situāciju, tā tiks noteikta daļā Augšdaugavas un Krāslavas novadu teritorijas un paplašinās Valsts robežsardzes pilnvaras atturēt nelegālo migrāciju un nosūtīt atpakaļ robežšķērsotājus, kas nelikumīgi pārkāpuši valsts robežu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!