Foto: LETA
Daugavpils pilsētas vēlēšanu komisija atteikusies pieņemt visas sūdzības, kas ir saistītas ar pašvaldību vēlēšanu norisi pilsētā, taču komisija nolēmusi tās virzīt izskatīšanai Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK), pavēstīja Daugavpils vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Raimonds Tukišs.

Tukišs savos komentāros bija skops, taču sacīja, ka kopumā saistībā ar vēlēšanu norisi saņemtas trīs līdz četras sūdzības, taču, no kuriem politiskajiem spēkiem, viņš neatklāja.

Iepriekš pārskatīt vairākus ar vēlēšanu norisi saistītos dokumentus, tostarp pārbaudīt balsu skaitīšanas protokolus un pārskaitīt par nederīgām atzītās vēlēšanu zīmes, lūdza domē neiekļuvusī Reformu partija, kura vēlēšanās saņēma 4,99% balsu un kurai iekļūšanai domē pietrūka vien divu nodoto balsu. Tiesa, šī partija gan nelūdza pārskaitīt visas Daugavpils pašvaldību vēlēšanās nodotās balsis.

CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars pavēstīja, ka sūdzības no Daugavpils pagaidām nav saņemtas, taču, ja tādas būs, CVK tās izskatīs noteiktajā kārtībā. Pagaidām gan, nezinot sūdzību būtību, viņš neprognozēja, vai būs nepieciešama papildu izpēte. Viņš gan norādīja ‒ ja sūdzību izskatīšanai pietiks ar CVK sēdes lēmumu, rezultāts un tālākie rīcības virzieni būs zināmi tālāko divu līdz triju dienu laikā no sūdzību saņemšanas brīža.

Līdzšinējās Daugavpils domes vadītājas Žannas Kulakovas pārstāvētā partiju apvienība "Mūsu partija" un Reformu partija ieguva tikai 4,99% vēlētāju balsu.

Kopumā Daugavpilī pašvaldību vēlēšanās piedalījās 23 713 vēlētāju jeb 37,91% no kopējā balsstiesīgo skaita Daugavpilī, liecina CVK dati.

Jau vēstīts, ka 1.junijā pašvaldību vēlēšanās Daugavpils domē iekļuvušas septiņas partijas. Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas publicētajiem balsu skaitīšanas rezultātiem lielāko mandātu skaitu ieguva "Saskaņas centrs" un Latgales partija ‒ katra četras vietas domē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!