Foto: F64

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) izdevis rīkojumu par pretgripas pasākumu veikšanu, pilsētas kultūras iestādes sākušas izplatīt paziņojumus par plānoto masu pasākumu atcelšanu, informē vietējā pašvaldībā.

Saskaņā ar rīkojumu uzņēmumiem, organizācijām, kultūras iestādēm, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes pakļautībā esošo iestāžu, profesionālās izglītības iestāžu, citu patstāvīgas bērnu uzturēšanās iestāžu, sociālās aprūpes iestāžu un sporta skolu vadītājiem uzdots ierobežot masveida pasākumu rīkošanu, mācību un citus bērnu masu pasākumus, tostarp diskotēkas, izrādes un koncertus. Paredzēts arī ierobežot personu ar akūtas elpceļu infekcijas saslimšanas pazīmēm nodarbināšanu vai iesaistīšanu mācību procesos.

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītājai, profesionālās izglītības iestāžu, citu bērnu uzturēšanās iestāžu vadītājiem jāinformē atbildīgās institūcijas par gadījumiem, kad gripas saslimstības dēļ tiek apturēts mācību process, norādot iestādi, klasi vai grupu, kā arī gadījumiem, kad iestādē, klasē vai grupā slimo vairāk nekā 20% audzēkņu.

Rīkojumu par pretgripas pasākumiem Daugavpils mērs izdevis, pamatojoties uz Epidemioloģiskās drošības likuma 8.pantu, ievērojot Slimību profilakses un kontroles centra paziņojumu par gripas epidēmijas sākumu.

Daugavpils Latviešu kultūras centrs paziņojis, ka saistībā ar gripas epidēmiju tiek atcelti centra rīkotie koncerti janvārī: 23.janvārī plānotais koncerts "Kad sapnis piepildās..." ar Bērnu baleta studiju "Antre" un Latvijas Nacionālā baleta solistu Baibas Kokinas un Viktora Seiko piedalīšanos, 26.janvārī plānotais bērnu vokālās studijas "Pērlītes" koncerts "Šajā raibā pasaulē" un 29.janvārī plānotais profesionālā pūšamo instrumentu orķestra "Daugava" un solistes Irēnas Ancānes koncerts "No manis neaizej".

Par 25.janvārī muzejā plānotās "Ģimenes dienas" pasākuma atcelšanu paziņojis arī Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs.

Jau ziņots, ka vairākās pilsētās saslimstība ar gripu sasniegusi epidēmijas apmērus, tāpēc Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) izziņojis gripas epidēmijas sākumu valstī, informē SPKC.

Gripas un akūtu augšējo elpceļu infekciju monitoringa dati liecina, ka pagājušajā nedēļā četrās Latvijas pilsētās saslimstība ar gripu ir sasniegusi epidēmijas apmērus - Daugavpilī bijuši 123,6 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, Jelgavā - 197,7 uz 100 000 iedzīvotāju, Jēkabpilī - 133,3 uz 100 000 iedzīvotāju un Rēzeknē - 172,1 uz 100 000 iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!