Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Daugavpils pašvaldība pašlaik neplāno īpaši motivēt pedagogus vakcinēties pret Covid-19, apliecināja pašvaldības pārstāve Līga Korsaka.

Viņa skaidroja, ka pagaidām jautājums par pedagogu motivēšanu pašvaldībā netiek skatīts.

Tāpat, ņemot vērā, ka Izglītības pārvaldes vadītāja ir atvaļinājumā un arī pedagogiem ir atvaļinājumu laiks, pašlaik pašvaldībā nevarēja komentēt, kāda ir pedagogu vakcinācijas aptvere pilsētā. Līdz šim Veselības ministrija ziņoja, ka Latgalē līdz ar Zemgali ir viena no zemākajām vakcinācijas aptverēm.

Jau ziņots, ka Rīgas skolām, kurās pret Covid-19 būs vakcinējušies vismaz 80% darbinieku, pašvaldība varētu izmaksāt naudas balvas, intervijā Latvijas Radio pastāstīja galvaspilsētas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP).

Viņš informēja, ka galvaspilsēta šim mērķim varētu tērēt kopumā pusotru miljonu eiro. Skolas, kurās būtu vakcinēti vismaz 80% darbinieku, saņemtu noteiktu naudas summu, kuras apmērs būtu atkarīgs no izglītības iestādes lieluma, piemēram, 10 000 vai 7500 eiro. Šo summu izglītības iestāde varētu tērēt pēc saviem ieskatiem - nopirkt aprīkojumu vai kaut vai izmaksāt prēmijās darbiniekiem, savu ieceri klāstīja Staķis.

"Ja mēs šādā veidā līdz noteiktam datumam panāktu rezultātu, tas noteiktu būtu tā vērts," sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs, piebilstot, ka minēto pusotru miljonu eiro varētu rast no pašvaldības rezerves fonda.

Staķis norādīja, ka šādai ieceri jau ir saņēmis atbalstu no skolu direktoriem, atbalstoši noskaņota esot arī koalīcija, taču gala lēmums būs jāpieņem Rīgas domei, bet vēl pirms tam šis jautājums būs jāskata atbildīgajā domes komitejā, kuras ārkārtas sēdi varētu sasaukt nākamnedēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!