Foto: Reuters/Scanpix

Pagājušajā nedēļā Latvijas krievu kopienas Daugavpils nodaļas ēkā atklāja Krievijas ģenerālkonsulāta izstādi "Krimas pavasaris. Pieci gadi dzimtajā ostā", bet pēc Ārlietu ministrijas sarunas ar Krievijas vēstniecību izstādi slēdza, raksta laikraksts "Latvijas Avīze".

"Sakarā ar gaidāmo Krimas atkalapvienošanās ar Krieviju jubileju, ģenerālkonsulāts izvietojis Latvijas krievu kopienas Daugavpilī publiskajās telpās tematisku izstādi "Krimas pavasaris. Pieci gadi dzimtajā ostā"," tviterī izstādi reklamēja Krievijas ģenerālkonsulāts Daugavpilī. Aicinājumam apmeklēt izstādi ģenerālkonsulāts pievienoja arī saiti uz kādu Krievijas propagandas materiālu, kur aprakstīta "labā dzīve" Krievijas pretlikumīgi anektētajā Krimā.

Pirmdien, 17. martā, "Latvijas Avīze" aicināja Ārlietu ministriju komentēt izstādi. "Ārlietu ministrijas nostāja Krievijas nelegālās Krimas aneksijas jautājumā ir skaidri zināma un vēlreiz tika atkārtota pagājušajā nedēļā, kad, par nožēlu, apritēja pieci gadi kopš tā sauktā referenduma. Saistībā ar minēto gadījumu Ārlietu ministrija ir veikusi nepieciešamās diplomātiskās darbības," laikrakstam sacīja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris.

Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš (S) "Latvijas Avīzei" teica, ka nebija informēts par izstādi. Bet domes sabiedrisko attiecību nodaļā laikrakstam kļūdaini apgalvoja, ka izstāde notiekot ģenerālkonsulāta telpās, kuras kā konsulāras telpas esot neaizskaramas.

Sašutumu par Krimas aneksiju slavinošo izstādi laikrakstam pauda arī Ukrainas vēstniecība Latvijā. "Izstādē ir iekļautas vairākas labi zināmas viltus ziņas par notikumiem Krimā un tas ir mēģinājums uzspiest Krievijas vīziju par notikumiem, kas visā civilizētā pasaulē ir atzīti par noziedzīgiem," teikts vēstniecības paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!