Foto: LETA

Daugavpils masu vakcinācijas centrā iedzīvotāju zemās intereses dēļ vairākas vakcīnu pret Covid-19 devas svētdien palikušas neizpotētas, pastāstīja centra koordinatore Dina Hublarova-Pokšāne.

Viņa informēja, ka centrā svētdien kopumā bija pieejamas zem 300 "AstraZeneca" vakcīnas pret Covid-19 devu. No rīta "dzīvajā rindā" pēc potes gaidīja ap 100 cilvēku, taču vēlāk interese par vakcinēšanos būtiski noplaka, kā rezultātā līdz vakcinācijas centra slēgšanai iedzīvotājiem tika izpotētas vien 220 vakcīnas devas.

Līdz ar to interese par poti pret Covid-19 svētdien Daugavpilī bijusi mazāka nekā sestdien, kad šajā masu vakcinācijas centrā tika sapotēti 312 cilvēki.

Hublarova-Pokšāne nevarēja precīzi pateikt, cik tieši vakcīnas devu svētdien palikušas pāri, taču viņa norādīja, ka tās tiks izmantotas turpmākajās dienās prioritāro grupu vakcinēšanai.

Ziņots, ka svētdien pēc "dzīvās rindas" principa poti pret Covid-19 ikviens varēja saņemt Daugavpilī un Cēsīs. Otrajā no minētajām pilsētām iedzīvotāju interese bija šķietami lielāka - tur rinda tika slēgta jau pirms vakcinācijas centra atvēršanas, lai gan bija pieejams mazāks skaits vakcīnas devu.

Cēsīs svētdien tika izpotētas 172 vakcīnas devas, līdz ar to abos svētdien atvērtajos masu vakcinācijas centros kopā pēc brīvās rindas principa savakcinēti 392 cilvēki.

Masu vakcinācijas centri ārpus prioritārajām grupām esošos iedzīvotājus pret Covid-19 "dzīvās rindas" kārtībā sāka potēt piektdien, kad trīs centros kopumā tika izlietotas 3250 vakcīnas devas. Savukārt sestdien, kad durvis vēra astoņi vakcinācijas centri septiņās pilsētās, pie potes tika nedaudz vairāk par 5000 cilvēku.

Līdz ar to trīs dienās kopā "dzīvās rindas" kārtībā pie vakcīnas pret Covid-19 tikuši vairāk nekā 8600 cilvēku.

Vakcinācijas projekta birojs atgādina, ka visiem, kuri ir saņēmuši poti pret Covid-19, joprojām jāturpina ievērot epidemioloģiskie drošības nosacījumi. Imunitāte pret vīrusu pēc "AstraZeneca" vakcīnas saņemšanas izveidojas aptuveni pēc 22 dienām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!