Foto: LETA
Daugavpilī veidojamais jaunais politiskais spēks "Mūsu partija" būs kreisi centriski orientēts un iestāsies par iedzīvotāju vairākuma, ko veido cilvēki ar nelieliem un vidējiem ienākumiem, interešu aizstāvību, otrdien preses konferencē žurnālistiem paziņoja viena no partijas veidotājām Daugavpils domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska.

Lai arī jaunveidojamā partija ir gatava sadarbībai ar visdažādākajiem politiskajiem spēkiem un tai neesot "sarkano līniju", tai būs arī savi principi. Viens no tādiem - palikt neatkarīgai no bagātiem un ietekmīgiem cilvēkiem. Partijas finansēšanu plānots balstīt uz ziedojumiem un biedra naudām.

Par savām prioritātēm partija pasludinājusi bezdarba mazināšanu un reģiona ekonomisko attīstību, pārdomāti izlietojot pašvaldības budžeta līdzekļus, piesaistot investīcijas un Eiropas Savienības finansējumu un izstrādājot vienotu Latgales attīstības programmu.

Iesaistīties jaunās partijas izveidē un darbībā tās organizatori aicina godprātīgus, sabiedriski aktīvus un ne vienaldzīgus pret notiekošo Daugavpils un Daugavpils novada iedzīvotājus neatkarīgi no sociālā statusa, tautības un reliģiskās piederības.

Cilvēki ar merkantilām interesēm un cilvēki, kas ar partijas palīdzību vēlas īstenot kādas sev vien zināmas ambīcijas, jaunveidojamajā "Mūsu partijā" netiek aicināti, uzsvēra Jankovska.

Lai sekmētu jaunu potenciālo līderu piesaisti partijai, tās dibinātāji pagaidām neatklāj to plašākai sabiedrībai pazīstamo cilvēku vārdus, kuriem jau ir vai arī vēl tikai tiks izteikts piedāvājums iesaistīties partijas darbībā.

Patlaban gatavību iesaistīties jaunā politiskā spēka izveidē ir apliecinājuši aptuveni 120 cilvēku. Jaunās partijas dibināšanas kongress varētu notikt līdz gadu mijai.

17.oktobrī Jankovska izplatījusi paziņojumu par jaunas politiskās partijas - "Mūsu partija" - veidošanu. Uzrunājot Daugavpils un Latgales novada iedzīvotājus, viņa atzinusi, ka pašreizējā politiskajā situācijā daudzas politiskās partijas un apvienības ir zaudējušas vēlētāju uzticību un atrodas uz likvidācijas robežas.

"Pēdējā laikā pie manis bieži vēršas pilsētas iedzīvotāji kā pie vadītāja un politiķa ar pieredzi ar lūgumu uzņemties partijas vadību, lai aizstāvētu novada un pilsētas iedzīvotāju intereses," saka Jankovska.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Jankovska Daugavpils domē pirmoreiz ievēlēta 2001.gada martā, kad viņa kandidēja partijas "Latgales gaisma" sarakstā. No šī paša saraksta viņa atkārtoti Daugavpils domē ievēlēta arī 2005.gada pašvaldību vēlēšanās.
2006.gada nogalē partijas "Latgales gaisma" biedri savā kongresā pieņēma lēmumu izbeigt partijas darbību. Toreizējā partijas koordinatore Jankovska skaidroja, ka lēmums izbeigt darbību pieņemts vienbalsīgi, jo partijas biedri neredzēja jēgu turpināt darbu.

Jau pēc gada, 2006.gada oktobrī, Jankovska kandidēja 9.Saeimas vēlēšanās no Latvijas Sociāldemokrātiskās Strādnieku partijas (LSDSP) saraksta, taču netika ievēlēta, bet 2009.gadā no šī paša saraksta viņu ievēlēja Daugavpils domē.
Pagājušā gada oktobrī uz 10.Saeimu Jankovska startēja no partijas "Atbildība - sociāldemokrātiska politisko partiju apvienība" saraksta. Pašlaik Jankovska vēl ir LSDSP biedre, taču jau vistuvākajā laikā līdz ar jaunās partijas nodibināšanu viņa no tās plāno izstāties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!