Foto: Twitter/LVTRC

Paužot atbalstu Ukrainai un tās iedzīvotāju cīņai par valsts neatkarību, svētdien VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) 204 metrus augstajā sakaru tornī Daugavpilī pacelts trīs reiz sešus metrus liels Ukrainas karogs, informēja LVRTC.

Ja laika apstākļi ļaus, plānots, ka karogs tornī plīvos vairākas dienas.

"Mērķtiecība, pašaizliedzība, spēks un drosme, ar kādu Ukrainas iedzīvotāji un karaspēks cīnās par savu dzimteni un demokrātiskajām vērtībām, liek katram no mums no jauna izvērtēt savu lomu un pienesumu patriotisma stiprināšanā ik dienu," min LVRTC valdes priekšsēdētājs Ģirts Ozols.

Viņš norāda, ka, torņa mastā paceļot Ukrainas karogu, "vēlamies arī atgādināt, ka esam priviliģēti dzīvot neatkarīgā un demokrātiskā valstī, kurā izteiksmes brīvība ir vērtība, bet informācijas pieejamība - ikviena tiesības".

LVRTC vadītājs pauž, ka paralēli fiziskām kaujām Ukrainā plaši izvēršas arī informatīvais karš un kiberapdraudējumi. "Domās esam kopā ar kara plosītās valsts elektronisko sakaru nozares darbiniekiem, kuru uzdevums - nodrošināt informācijas pieejamību - kļuvis vitāli svarīgs," uzsver Ozols.

Jau ziņots, ka Latvijā daudzviet izvietoti Ukrainas karogi, lai solidarizētos ar Ukrainas iedzīvotājiem laikā, kad Krievija ir iebrukusi Ukrainā.

Tāpat vēstīts, ka svētdien Daugavpilī notiks gājiens "Latvija atbalsta Ukrainu" un koncerts Ukrainas atbalstam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!