Foto: Shutterstock

Daugavpils pilsētas domes deputāts Vladislavs Bojarūns (Latgales partija) ir pārsūdzējis Daugavpils tiesas lēmumu par deputāta pilnvaru anulēšanu valsts valodas neprašanas dēļ, informēja tiesā.

Aizvadītā gada nogalē Daugavpils tiesa nolēma pilnībā apmierināt Valsts valodas centra (VVC) prasību par deputāta pilnvaru anulēšanu Daugavpils domniekam Bojarūnam. Šādu prasību 2016.gada maija sākumā VVC bija pieteicis Bojarūna nepietiekamo latviešu valodas prasmju dēļ.

Saskaņā ar pastāvošo likumdošanu, līdz brīdim, kamēr likumīgā spēkā nebūs stājies tiesas spriedums, ar kuru konstatēts fakts, ka deputāts ir ievēlēts, pārkāpjot Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likumā noteiktos ierobežojumus, Bojarūns varēs pildīt deputāta pienākumus.

Pats Bojarūns iepriekš atzina, ka viņa valsts valodas zināšanas, protams, ir nepilnīgas, taču šīs nepilnības neesot tādas, lai viņam būtu jāatņem deputāta mandāts. "Līdzīgi kā daudziem daugavpiliešiem, arī man ir visai sarežģīti pilnveidot savas valsts valodas zināšanas, jo pietrūkst latviskās vides - pilsētā aptuveni 85% iedzīvotāju runā krieviski," skaidroja Bojarūns.

Deputāts pastāstīja, ka viņa vecmāmiņa ir bijusi latviete, bet vectēvs - polis, savukārt viņa māte ir krieviete. Tāpat deputāts iepriekš pauda cerību, ka tiesāšanās iznākums būs pozitīvs. Bojarūns noraidīja iespēju, ka VVC darbības varētu būt iniciējuši kādi viņa nelabvēļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!