Foto: LETA

Saistībā ar gripas epidēmijas sākšanos Daugavpilī pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis parakstījis rīkojumu par gripas izplatības ierobežošanas pasākumiem pašvaldībā, informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļā.

Ar rīkojumu noteikti gripas izplatību ierobežojoši pasākumi izglītības, ārstniecības un sociālās aprūpes iestādēs. Noteikts ierobežot sabiedrisko pasākumu rīkošanu pilsētā. Izglītības iestāžu vadītājiem regulāri jāinformē Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) atbildīgās amatpersonas par situāciju iestādē.

Saistībā ar saslimstības ar gripu palielināšanos profilakses nolūkos no 8.februāra Daugavpils reģionālajā slimnīcā ir ieviesta gripas karantīna. Apmeklējumi ārstniecības iestādē ir atļauti tikai ārkārtas gadījumos, maskās un tikai pie smagi slimiem pacientiem.

Kā iepriekš pastāstīja SPKC Latgales reģiona nodaļas vecākā epidemioloģe Nonna Vološčuka, saslimstība ar gripu aizvadītajā nedēļā Daugavpilī vairāk nekā pusotru reizi pārsniegusi epidemioloģisko līmeni - uz 100 000 iedzīvotāju reģistrēti 174,9 saslimšanas gadījumi.

Pagājušajā nedēļā Daugavpils reģionālajā slimnīcā hospitalizēti 37, bet pēdējās trijās nedēļās kopumā - 79 gripas slimnieki. Lielākā saslimstība ar gripu reģistrēta bērniem no zīdaiņa vecuma līdz 14 gadiem.

Mediķi aicina būt modriem, sekot darbinieku un bērnu veselības stāvoklim un, ja ir gripas pazīmes, saslimušos sūtīt mājās, lai mazinātu gripas izplatību. Saslimšana ar gripu īpaši bīstama ir maziem bērniem, grūtniecēm, gados vecākiem cilvēkiem un iedzīvotājiem ar dažādām hroniskām kaitām, jo var radīt dažādas komplikācijas.

Lai nesaslimtu ar gripu, svarīgi ir dzīvot veselīgi, ievērot personīgo higiēnu, regulāri vēdināt telpas, samazināt uzturēšanos liela cilvēku skaita pulcēšanās vietās, ģērbties atbilstoši laika apstākļiem, lietot imunitāti spēcinošus produktus un preparātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!