Foto: LETA

21.janvārī, Daugavpils novada Sventes pagastā esošajā Ilūkstes piepilsētas mežā atrasta ļaunprātīgi izmesta ar naftas produktiem piesārņota grunts, liecina informācija Valsts vides dienesta (VVD) mājaslapā.

Piesārņojums konstatēts arī uz valsts autoceļa Svente-Lietuvas robeža (Subate), pievedceļa Ilūkstei un uz meža ceļa posma no pievedceļa Ilūkstei līdz atkritumu izmešanas vietai. Kopējais piesārņojuma apjoms ir 20 kubikmetri jeb viena automašīnas krava.

VVD Daugavpils Reģionālajai vides pārvaldei (RVP) sadarbībā ar zemes valdītāju - AS "Latvijas valsts meži", Valsts policiju un Daugavpils pilsētas pašvaldības policiju operatīvi izdevās noskaidrot vainīgo personu.

"Latvijas autoceļu uzturētājs" veica neatliekamos darbus piesārņojuma savākšanai uz valsts autoceļa, kā arī piesārņojuma savākšanā iesaistījās uzņēmums, kura šoferis pieļāva vides piesārņošanu. Pašlaik bīstamie atkritumi ir savākti un kaitējuma draudi videi nepastāv. Tomēr, lai pilnībā likvidētu radītā piesārņojuma sekas gan mežā, gan uz valsts autoceļa, vēl strādā SIA "Eko osta" darbinieki.

Par pieļauto vides pārkāpumu Daugavpils RVP ierosināta administratīvā pārkāpuma lietvedība. Par vides piesārņošanu paredzēta administratīvā atbildība - fiziskām personām naudas sods līdz 700 eiro, bet juridiskām personām naudas sods līdz 2900 eiro. Soda apmērs tiks izvērtēts lietvedības gaitā, informēja VVD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!