Foto: Shutterstock

Juzefa Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas stadiona būvniecībai atsavinās vilcienu remontētāja "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" (DLRR) īpašumā esošu zemesgabalu, liecina Daugavpils domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas sniegtā informācija.

Daugavpils domes sēdē 9. jūnijā nolemts ierosināt "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" īpašumā esošā zemesgabala atsavināšanu pašvaldības vajadzību nodrošināšanai - J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas vajadzībām. No "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" ir saņemta piekrišana.

Uz zemesgabala Marijas ielā 1, Daugavpilī, kura platība ir 2900 kvadrātmetru, tiks būvēts stadions sporta nodarbībām. "Skolai sava stadiona nav un sporta nodarbībām tiek izmantotas dažādas sporta bāzes, kas ir tuvumā," piebilst pašvaldības pārstāvji.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" 2015. gadā strādāja ar 27,483 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 2,2% mazāk nekā 2014.gadā, bet kompānijas zaudējumi samazinājās par 27% un bija 509,6 tūkstoši eiro.

"Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" lielāko īpašnieku vidū ir Igaunijas uzņēmums "Skinest Rail" – 47,97%, kā arī Krievijas transporta kompānijas "Severstaļtrans" uzņēmumu grupā ietilpstošais Igaunijas uzņēmums "Spacecom", kam pieder 25,27%. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!