Foto: LETA

Daugavpils pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S) veido plašu koalīciju, iesaistot tajā arī Latgales partiju, šodien preses konferencē paziņoja vicemērs Aivars Zdanovskis ("Mūsu partija"), kurš ir nolēmis atstāt domes priekšsēdētāja vietnieka amatu.

Pēc Zdanovska teiktā, domē tiek veidota 14 deputātu koalīcija, kurā netikšot iekļauts vien bijušais pilsētas mērs Rihards Eigims ("Mūsu partija"). "Mūsu partijai" un Latgales partijai jaunajā koalīcijā esot atvēlēta pa vienai mēra vietnieka vietai.

Pašlaik abi Elksniņa vietnieki - Zdanovskis un Igors Prelatovs - pārstāv "Mūsu partiju", un viņiem ticis dots laiks "pārdomāt savu nākotni". Lai citi deputāti nenonāktu neērtā situācijā, kad vajadzētu balsot par kāda no abiem atbrīvošanu, Zdanovskis nolēmis amatu atstāt pēc paša vēlēšanās.

Kā otru iemeslu savam lēmumam viņš minēja arī "Mūsu partijas" pārstāvju atlaišanu no pašvaldības iestādēm un uzņēmumiem.

Zdanovskis solīja, ka gadījumos, ja lēmumprojekti viņam šķitīs atbilstoši, viņš balsojumā atbalstīs koalīciju. Jaunajai koalīcijai politiķis novēlēja izturību un iecietību.

Deputāta mandātu Zdanovskis nolikt negrasās un noliedza informāciju, ka viņš varētu turpināt darbu pašvaldību kapitālsabiedrībā SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca".

Turpināt darbu domē plāno arī Eigims, kurš arī piedalījās Zdanovska sasauktajā preses konferencē. Abi viņi nevēlējās komentēt, kāda nākotne gaida jauno koalīciju.

Par preses konferenci esot informēti arī pārējie divi "Mūsu partijas" Daugavpils domē ievēlētie - Prelatovs un Līvija Jonkovska -, taču viņi tajā nav piedalījušies. Jankovskai pasākuma laikā notikusi "jau iepriekš saskaņota aktivitāte", bet Prelatova neierašanās iemeslus abi klātesošie deputāti komentēt nav varējuši.

Iepriekš, 2017.gada septembrī, ar Latgales partijas atbalstu Elksniņš tika gāzts no mēra amata, bet šī gada sākumā viņam atkārtoti izdevās tikt pie mēra krēsla, kas notika bez Latgales partijas atbalsta.

Jau vēstīts, ka par atkāpšanos no amata kolēģiem paziņojis Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Zdanovskis. Pēc Eigima teiktā, Zdanovski, līdzīgi kā viņu, neapmierina domē notiekošais un mēram Elksniņam lojālo iecelšana amatos pašvaldībā.

Eigims nevēlējās vērtēt, vai izmaiņas domes vadībā kārtējo reizi nesašūpos Elksniņa krēslu, jo "Daugavpilī neko prognozēt nevar - kas būs, neviens nezina".

Savukārt pats Eigims ir parakstījis aicinājumu pārējiem domniekiem nolikt deputāta mandātu. Viņš pats esot gatavs atteikties no darba domē, taču ar nosacījumu, ka iesniegumu parakstīs arī citi domnieki. Pašlaik gan kolēģi Eigima aicinājumu nav atbalstījuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!