Foto: LETA
Bijušais tieslietu ministrs Jānis Bordāns, kurš nesen paziņoja par ieceri veidot jaunu politisko spēku, savu topošo partiju raksturo kā konservatīvu vērtību partiju, kura tomēr būs progresīva.

"Tā būs konservatīvu vērtību partija, taču tās skats nebūs vērsts tikai atpakaļ, tā būs progresīva. Manuprāt, būtu pareizi, ja arī citas partijas šādi definētu savas vērtības, taču šobrīd jaunās partijas kā savu pazīšanās zīmi izvirza nevis ideoloģiju, bet personas," intervijā "Latvijas Avīzei" saka Bordāns.

Vienlaikus bijušais tieslietu ministrs, kurš savulaik bijis Nacionālajā apvienībā iekļāvušās "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" biedrs, pauž nožēlu par to, ka Latvijā politiskās partijas dalās nevis pēc ideoloģijas, bet gan dalās "latviešu" un "krievu" partijās.

" Un tad tiešām atliek vien nožēlot, ka latviešu partijas neapvienojas vienā lielā, taču, manuprāt, tas nevar būt vienīgais kritērijs. Vēl vairāk - šis Latvijas politiskās sistēmas trūkums sāk fundamentāli bojāt mūsu attīstības iespējas," izteicies Bordāns.

No NA izslēgtais politiķis arīdzan uzsver, ka nacionālisms nebūt nav viena politiskā spēka monopols: "Patriotiski un nacionāli noskaņoti cilvēki var būt jebkurā politiskā spektra partijā, taču nacionālisms nevar būt vienīgā ideoloģija. Tāpat nacionālismu neviens nedrīkst privatizēt un teikt: "Ja tu neesi mūsu partijā, tātad tu neesi patriots." Tādā gadījumā mēs atkal atgriežamies sākumpunktā, kur ideoloģijai vairs nav nozīmes, jo vienā nacionālistu partijā var būt pilnīgi pretēju ekonomisko uzskatu cilvēki." 

"Delfi" jau ziņoja, ka Bordāns, kuru NA novembra sākumā izslēdza no partijas, ir paziņojis par nodomu veidot jaunu politisko partiju. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!