Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieces Zandas Liniņas vīrs ir iesaistīts krāpnieciskās shēmās ar nodokļiem, liecina svētdien TV raidījumā "De facto" publiskotā informācija.
Novembrī tikusi ierosināta krimināllieta pret personu grupu, kas ievedusi Latvijā automašīnas no ASV un, lai būtu jāmaksā mazāka ievedmuita, nomontējusi ievedamajiem transportlīdzekļiem atsevišķas detaļas. Tas devis iespēju uzdot automobiļus par bojātiem un tāpēc mazāk vērtīgiem.


Viens no cilvēkiem, kurš kā šajā importa shēmā iesaistīta persona ticis uzaicināts uz nopratināšanu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldē ir bijis minētās KNAB darbinieces vīrs Austris Liniņš. Ierodoties, viņš VID darbiniekiem uzrādījis KNAB darbinieka žetonu, taču vēlāk izrādījies, ka tas patiesībā piederējis viņa sievai.


KNAB preses sekretārs Andris Vitenburgs, atsaucoties uz biroja darba specifiku, neatklāja, vai kāds no Liniņu laulātā pāra ir KNAB darbinieks.


Saskaņā ar "De facto" sniegtajām ziņām, VID par šo notikumu ir informējis gan ģenerālprokuroru Jāni Maizīti, gan premjerministru Ivaru Godmani.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!