Foto: DELFI
Decembrī nedaudz ir kritusies lielākās daļas valdības veidošanā iesaistīto partiju popularitāte, liecina pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma pētījumu centrā SKDS tapušie partiju reitingi.

Decembra aptaujā lielākais atbalsts aizvien bija partijai "Saskaņa" - par to bija gatavi balsot 20,6% aptaujāto salīdzinājumā ar 18,2% novembrī.

Otrajā vietā būtu partija "KPV LV" - 10,4% decembrī salīdzinājumā ar 9,8% novembrī, kurai sekotu Jaunā konservatīvā partija - 8,9% decembrī salīdzinājumā ar 10,2% novembrī, Zaļo un zemnieku savienība - 6,6% decembrī salīdzinājumā ar 6,4% novembrī, "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - 6,5% decembrī salīdzinājumā ar 5,9% novembrī, un apvienība "Attīstībai/Par!" - 6,2% decembrī salīdzinājumā ar 6,7% novembrī.

Tālāk reitingos seko "Jaunā Vienotība" - 4,2% decembrī salīdzinājumā ar 4,7% novembrī, Latvijas Reģionu apvienība - 3% decembrī salīdzinājumā ar 2,6% novembrī, Latvijas Krievu savienība - 2,4% decembrī salīdzinājumā ar 1,6% novembrī, un "Progresīvie" - 2,3% decembrī salīdzinājumā ar 1,8% novembrī.

Par citām partijām balsotu mazāk nekā 1% aptaujāto.

Savukārt 16,5% aptaujāto decembrī norādījuši, ka nezina, par ko balsotu Saeimas vēlēšanās. Novembrī šādu neizlēmušo bija - 17,7%. Ja parlamenta vēlēšanas notiktu decembrī, tajās nepiedalītos 12,3% respondentu, bet novembrī vēlēšanās nebija gatavi piedalīties 14,3% aptaujāto.

Pēc LTV pasūtījuma veiktajā SKDS aptaujā decembra sākumā piedalījās ap 900 respondenti no visiem Latvijas reģioniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!