Foto: LETA
Decembrī cilvēku skaits, kuri izmantoja naktspatversmes pakalpojumus, ir par 15,2% mazāks nekā attiecīgajā laika periodā 2013. gadā, informē Rīgas domes pārstāve Lita Brice.

Vidēji diennaktī Rīgas naktspatversmes apmeklējuši 702 cilvēki, bet pērnā gada decembrī 774.

Kopumā Rīgā darbojas septiņas patversmes/naktspatversmes, kas nodrošina 783 vietas. Domes pārstāvji norāda, ka nepieciešamības gadījumā vietu skaitu var palielināt līdz 957.

Rīgā naktspatversmes darbojas no pulksten 18:00 līdz 8:00, bet, ja naktī gaisa temperatūra ir zemāka par - 10 grādiem vai, ja āra gaisa temperatūra ir zemāka par 0 grādiem un vēja ātrums lielāks par 10 metriem sekundē, tad naktspatversmes darbojas visu diennakti, norāda Rīgas dome.

Bezmaksas naktspatversmēs var uzturēties divus mēnešus, bet pēc tam, ja vien nav noteikts trūcīgās personas statuss, jāveic līdzdalības maksājums 0,64 eiro dienā.

Patversmes Rīgā nodrošina: gultasvietu, vakariņas, sanitāri higiēniskos pakalpojumus, personisko mantu dezinfekciju, glabāšanu, medicīnisko palīdzību, personas drošību, sociālā darbinieka konsultācijas katru darba dienu no pulksten 09:00 līdz 21:00.

Rīgas dome aicina iedzīvotājus būt atsaucīgiem un ziņot par cilvēkiem, kuri nonākuši bezpalīdzīgā stāvoklī, zvanot uz ārkārtas situāciju tālruņa numuru 112, vai policijai uz numuru 110, vai neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam 113.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!