Foto: LETA

Naktī uz trešdienu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Jēkabpils novada Aknīsti, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā jūtami dūmi. No ēkas evakuējās 17 cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Dzīvoklī 30 kvadrātmetru platībā dega istaba.

Savukārt neilgi pēc pulksten 11 ugunsdzēsēji devās uz Jelgavas novada Valgundes pagastu, kur, avarējot kravas automašīnai, grāvī noplūda degviela. Glābēji grāvī uztaisīja aizsargvalni, lai nepieļautu vielas tālāku noplūšanu, un pēc tam veica tās savākšanu. Notikuma vietā strādāja arī Valsts vides dienesta pārstāvji.

Vakarpusē Rēzeknes novada Griškānu pagastā, izmantojot dronu teritorijas apsekošanai, ugunsdzēsēji atrada mežā apmaldījušos cilvēku un nogādāja viņu līdz netālu esošajām mājām. Arī Rīgā, Siltuma ielā glābēji mežā atrada cilvēku, izveda viņu un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Neilgi pēc pulksten 23 VUGD devās uz Vidusceļa ielu Liepājā, kur dega katlu māja 50 kvadrātmetru platībā un dzīvojamās mājas fasāde. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no dzīvojamās mājas evakuējās četri cilvēki. Darbs notikuma vietā noslēdzās pēc divarpus stundām.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 52 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, tajā skaitā vienu uz mežu ugunsgrēku, 30 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!