Foto: F64

Īsi pēc pusnakts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Cēsu novada Amatas pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja. Ugunsnelaimē bojā gājis viens cilvēks, portāls “Delfi” uzzināja dienestā.

Kā informē glābēji, māja degusi 300 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks, kurš ugunsgrēkā cieta. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg ēkas abi stāvi un ēkai ir iebrucis jumts. Ugunsgrēka dzēšanas laikā, pārmeklējot ēku, tika atrasts bojāgājis cilvēks. Pulksten 2.11 ugunsgrēks tika lokalizēts un šobrīd turpinās dzēšanas un konstrukciju jaukšanas darbi.

Otrdienas rīta, pulksten 7.45 VUGD saņēma izsaukumu uz Liepājas ielu Daugavpilī, kur no pagraba nāk dūmu smaka. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki, bet vēl četrus evakuēja ugunsdzēsēji. Notikuma vietā ēkas pagrabā blakus apkures katram dega granulas un palete. Pulksten 8.26 ugunsgrēks tika lokalizēts un turpinās telpu vēdināšana, notikuma vietā tiek izmantots dūmu ventilators.

Pirmdien glābēji steidzās palīgā ledū ielūzušai stirnai. Negadījums bija noticis Tukuma novada Jaunsātu pagastā, un dzīvnieks bija ielūzis dīķa ledū apmēram 100 metru attālumā no krasta. Ugunsdzēsēji ar glābšanas dēli nokļuva līdz stirnai un nogādāja viņu krastā, kur palaida brīvībā.

Pulksten 13.55 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Viļņas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī deg istaba. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks, kurš bija cietis.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, dūmvada siltinājums, garāža un ekskavators.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 36 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!