Foto: LETA

Ceturtdien rīta pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Valmieras ielu Limbažos, kur dega divstāvu dzīvojamā māja un starpstāvu pārsegums. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks, portālu "Delfi" informēja dienestā.

No mājas daļas, kurā nebija degšanas, pirms VUGD ierašanās bija evakuējušies divi cilvēki. Pulksten 13.31 ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt agrā piektdienas rītā VUGD saņēma izsaukumu uz Preiļu novada Rušonas pagastu, kur dega angāra tipa dzelzsbetona katlumāja, jumta pārsegums un noliktava. Ugunsgrēkā cieta cilvēks.
Neilgi pēc pusnakts ugunsdzēsēji steidzās uz Salaspils pagasta Aconi, kur atklātā teritorijā deg atkritumi. Notikuma vietā konstatēts, ka starp angāriem deg plastmasas izstrādājumi, tuvumā esošais angārs un tajā esoša plastmasa. Ugunsgrēka likvidācijas darbos piedalījās 40 ugunsdzēsēji. Notikuma vietā piesaistīts arī Valsts vides dienests.

Tāpat VUGD saņēma izsaukumu uz Trikātas ielu Rīgā, kur deg garāža. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka pilnā platībā deg garāža. No blakus esošās garāžas glābēji izglāba vienu cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem

Ceturtdienas vakarā ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Teodora ielu Liepājā, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās, no ēkas evakuējās divi cilvēki, no kuriem viens ugunsgrēkā cieta.

Tāpat glābēji steidzās uz Matrožu ielu Rīgā, kur ugunsgrēks izcēlies servisa ēkā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg vienstāvu servisa ēka un pie ēkas piebūvēts vagons.
VUGD saņēma arī izsaukumu uz Madonas novada Praulienas pagastu, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega sadzīves mēbeles. Ugunsdzēsēji no piedūmotā mājokļa izglāba vienu cilvēku, kurš notikumā cieta.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, divas vieglās automašīnas, pirts jumts un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.
Kopumā VUGD saņēma 35 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!