Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Otrdien, pulksten 22.23 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Stacijas ielu Valmierā, kur četrstāvu dzīvojamās mājas pagrabā dega sadzīves mantas. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas pašu spēkiem bija evakuējušies septiņi cilvēki, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Pulksten 23.26 ugunsgrēks tika likvidēts.

Otrdien VUGD saņēma informāciju, ka Ainažu pagastā uz autoceļa RīgaIgaunijas robeža ir noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā iesaistītas divas kravas automašīnas. Notikuma vietā konstatēts, ka no vienas automašīnas degvielas bākas notiek noplūde.

Ugunsdzēsēji noplūdi apturēja un pārsūknēja degvielu, kas bija palikusi bākā. Otrai automašīnai atvienotas akumulatora klemmes. Ceļa braucamās daļas sakopšanai izmantots absorbents. Par notikušo paziņots Valsts vides dienestam.

Pusastoņos vakarā pēc ceļu satiksmes negadījuma Brīvības ielā Dobelē glābēji no vienas automašīnas atbrīvoja divus cilvēkus, kurus nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Savukārt no otras automašīnas cilvēks izkļuva pats saviem spēkiem.

Pēc tam automašīna novilkta no brauktuves un sakārtota ceļa braucamā daļa.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega dārza māja, tvaika nosūcējs un divos gadījumos sadzīves mantas, sodrēji divu ēku dūmvados, vieglā automašīna, elektrības stabs, elektrības sadales skapis un trīs gadījumos atkritumi.

Ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī divu nolūzušu koku sazāģēšanā.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 35 izsaukumus – desmit uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!