Foto: stock.xchng
Turpmāk dzīvesvietu elektroniski varēs deklarēt ne tikai ar e-parakstu, bet arī izmantojot internetbankas paroles, paredz otrdien Ministru kabineta atbalstītie Iekšlietu ministrijas izstrādātie noteikumi.

Noteikumi par dzīvesvietas deklarācijas veidlapu, deklarācijā sniegto ziņu pārbaudes kārtību un dzīvesvietas elektroniskās deklarēšanas kārtību paredz iespēju deklarēt dzīvesvietu elektroniski, izmantojot kredītiestādes elektronisko norēķinu sistēmas autentifikācijas līdzekli.

Tas nozīmē, ka turpmāk dzīvesvietas deklarēšanai elektroniski portālā www.latvija.lv nebūs nepieciešams e-paraksts, bet pietiks ar internetbankas paroli, portālu "Delfi" informēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Priekšnieka palīdze preses un sabiedriskajos jautājumos Laura Karnīte.

Bankai jānoslēdz vienošanās ar Latvijas valsts portāla www.latvija.lv  pārzini par autentifikācijas elektronisko pakalpojumu sniegšanu. Pašlaik šādi līgumi ir "Swedbank", "SEB bankai" un "Latvijas Krājbankai".

MK noteikumi paredz, ka deklarēt dzīvesvietu ar internetbankas autentifikāciju varēs no šā gada 1.novembra. Arī turpmāk deklarēšanai varēs izmantot e-parakstu.

Deklarējot dzīvesvietu elektroniski, nav jāmaksā valsts nodeva.

Jau ziņots, ka no šā gada 1.jūlija par dzīvesvietas deklarēšanu pašvaldībā vai pa pastu ir noteikta valsts nodeva 3 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!